• 2103002216
  • sgkdralleios@gmail.com
  • Αλεξάνδρου 3 και Τζαβέλλα, Πειραιάς
Αρχείο
ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΡΑΛΛΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Π.Α. ΜΕ ΤΟ ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΡΑΛΛΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Π.Α. ΜΕ ΤΟ ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σας ενημερώνουμε πως κατατέθηκε στη Βουλή, ως αναφορά, το ΑΙΤΗΜΑ μας για ΣΥΝΔΕΣΗ των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Π.Α. με το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α Πειραιά και Νήσων κα ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, η οποία τυγχάνει μέλος του συλλόγου μας και δασκάλα στο σχολείο μας και την οποία ευχαριστούμε θερμά για την ενεργό στήριξη στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Συλλόγου μας!!!

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Αίτημα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Πειραιά»

Η Βουλευτής Α ΄Πειραιώς και Νήσων, κα Γεωργία Γεννιά, καταθέτει ως αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Πειραιά με θέμα τη:«Σύνδεση των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Πειραιά με το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά» , στην οποία περιλαμβάνεται το σχετικό αίτημά τους με τους λόγους αιτιολογίας.

Επισυνάπτεται η Επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2017

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Γεωργία Γεννιά

Α΄Πειραιά και Νήσων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΡΑΛΛΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 21/03/2017

ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΑΛΛΕΙΩΝ Π.Δ.Σ.Π.Α. ΜΕ ΤΟ ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφράζοντας τη βούληση όλων των γονέων και κηδεμόνων, έχει ήδη διατυπώσει προς τη ΔΕΠΠΣ (από την 24/01/2017) την επιθυμία να συνδεθούν τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία με το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο όπως προβλέπεται από το Ν.3966/2011 προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φοίτηση των μαθητών στο Γυμνάσιο σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που, όπως προβλέπεται, εφαρμόζει πιλοτικά προγράμματα διδασκαλίας, προκρίνει τη φοίτηση μαθητών σε Ομίλους Δημιουργικότητας και γενικότερα εντάσσει το εκπαιδευτικό έργο σε ένα περιβάλλον πειραματισμού και συνεχούς ανατροφοδότησης των μαθητών μας.

Όπως μας πληροφόρησε ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Πανόπουλοςκοινοποιώντας μαςτην έγγραφη απόφαση που πήρε η Δ.Ε.Π.Π.Σ κατά την συνεδρίασή της στις 23/02/2017 (πράξη 2/2017- θέμα Α2), «το θέμα θα επανεξεταστεί προσεχώς, λαμβάνοντας υπόψη την γενικότερη αναρδιάρθρωση της εκπαίδευσης που συντελείται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες αφενός και αφετέρου ότι δεν είναι ζητούμενο για τη Δ.Ε.Π.Π.Σ. ο αιφνιδιασμός της τοπικής κοινωνίας λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας εισαγωγής των μαθητών για το νέο σχολικό έτος 2017-2018».

Θεωρούμε πως πρέπει να επανεξετασθεί ΑΜΕΣΑ η σχετική απόφαση καθώς:

  1. οι μαθητές των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων αδικούνται κατάφορα έναντι των άλλων μαθητών που φοιτούν σε Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία και τα οποία συνδέθηκαν με αντίστοιχα πειραματικά Γυμνάσια απολαμβάνοντας τα οφέλη της εφαρμογής της τροποποίησης του νόμου 3966/2011 άρθρο 44 (Φ.Ε.Κ.118Α΄) μετά την ψήφιση του νόμου 4327/2015 (ΦΕΚ50/14-05-15) σύμφωνα με τον οποίο:

$1· ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ) ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΡΑΛΛΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΦΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ?

$1· Με τον ίδιο νόμο πραγματοποιήθηκαν ανάλογες συνδέσεις πειραματικών Δημοτικών Σχολείων με αντίστοιχα Γυμνάσια, όπως:

$1Ø το 8/Θ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δημ.Σχ.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΜΗΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΕ Π.Τ.Δ.Ε.) με το ΜΙΚΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ)

$1Ø το 2/Θ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΜΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΕ Π.Τ.Δ.Ε.ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΟ) με τοΜΙΚΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝΓΥΜΝΑΣΙΟ)

$1Ø το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Π.Σ.Π.Θ. (6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ) με το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Π.Σ.Π.Θ. (ΓΥΜΝΑΣΙΟ)

  1. Επειδή η δυσμενής διάκριση που επιφυλάσσει η υπ. Αριθμ 23/02/2017 (πράξη 2/2017- θέμα Α2) απόφαση παραβιάζει την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας των πολιτών έναντι του νόμου καθώς και τις πάγιες αρχές του διοικητικού δικαίου και πιο συγκεκριμένα τις αρχές της ισότητας , της αναλογικότητας, της χρηστής διοίκησης και της καλώς εννοούμενης εμπιστοσύνης του διοικούμενου προς τη διοίκηση αφού με τη συγκεκριμένη απόφαση η διοίκηση της ΔΕΠΠΣ επιφυλάσσει δυσμενή διακριτική μεταχείρηση για τους μαθητές των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  2. Δεν τίθεται θέμα αιφνιδιασμού της τοπικής κοινωνίας καθώς δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η προκήρυξη για την εισαγωγή των μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία. Εξάλλου η τροποποίηση του νόμου σύμφωνα με την οποία συνδέθηκαν τα ανωτέρω σχολεία ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του ίδιου έτους και το αντίστοιχο ΦΕΚ είχε ημερομηνία 14 Μαίου 2015, αφού είχαν ήδη γίνει οι αιτήσεις για την εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία μας και ζητούμε την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία δηλαδή τη σύνδεσή τους ΑΜΕΣΑ με το ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΡΑΛΛΕΙΩΝ Π.Δ.Σ.Π.Α.

Ακολουθεί κείμενο συλλογής υπογραφών

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 21/03/2017

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ