• 2103002216
  • sgkdralleios@gmail.com
  • Αλεξάνδρου 3 και Τζαβέλλα, Πειραιάς
Αρχείο
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2012 -2014.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2012 -2014.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2012 -2014.

Πειραιά 15.12.2014

Αγαπητοί γονείς,

Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, τον Δεκέμβριο του 2012 , βάλαμε στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου μας και την ασφάλεια του που εκείνο τον καιρό ήταν υψίστης σημασίας λόγω αλλεπάλληλων παραβιάσεων και ληστειών, την καθαριότητα αλλά και των παροχών του στα παιδιά μας. ‘Ήταν ομόφωνη η άποψη των μελών του Δ.Σ. ότι, θέλουμε ένα σχολείο ανοικτό, αλλά και πρωτοπόρο.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή συναντήσαμε το Δήμαρχο Πειραιά και του καταθέσαμε τα προβλήματα του σχολείου μας, δηλαδή το Κτηριακό τις διαρρήξεις, και την καθαριότητα του, επίσης συναντήσαμε και τον Προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον Δήμο, α/. Εγκρίθηκε κονδύλι για την τοποθέτηση συναγερμού σε κρίσιμους χώρους του σχολείου στο ποσό των 2.500 ευρώ (πλέων των προγραμματισμένων). β/ Περάτωση εργασιών στην οροφή του Αμφιθεάτρου (καθαρισμός φλουδών παλαιού χρώματος και εν συνεχεία βαφή) και βαφή οροφής στο διάδρομο της εισόδου – προσθήκη κιγκλιδωμάτων για παρεμπόδιση διαφυγής των παιδιών από τα κενά που υπήρχαν.

Υλοποιήθηκε η 1η τεχνική μελέτη για συντήρηση στα δοκάρια του αμφιθεάτρου από μηχανικούς, γονείς μαθητών των σχολείων μας, η οποία παραδόθηκε από τον ΔΝΤΗ στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Τοποθετήθηκαν από το Σύλλογο σιδηροκατασκευές, για την αποτροπή εισόδου ατόμων που προβαίνουν σε βανδαλισμούς και διαρρήξεις.

Κατατέθηκε και 2η τεχνική μελέτη (από γονέα μηχανικό ) ενιαία με τα διπλανά σχολεία 35ο και 36ο για κτηριακά προβλήματα όπως επισκευές στα δοκάρια συντήρηση στις κολόνες της αυλής κ.α.

Παρέμβαση του Δ.Σ. στο Δήμο Πειραιά για Στεγάνωση της Ταράτσας του Αμφιθεάτρου η οποία και υλοποιήθηκε όπως και η αντικατάσταση επιχρισμάτων και η επισκευή οπλισμού υποστυλωμάτων (τα υλικά τα επιβαρύνθηκε ο Σύλλογος).

Βάψαμε του τοίχους της αυλής, τα κούτελα των διαδρόμων, την οροφή και τους τοίχους του διαδρόμου του ισογείου μπροστά από το κυλικείο και τους τοίχους της εισόδου προς την αυλή όπως και τα κιγκλιδώματα και τους τοίχους της εισόδου.

Αποξήλωση των πλαστικών στα σκαλοπάτια της εισόδου προς την αυλή, με ταυτόχρονη αποξήλωση των αλουμινένιων λωρίδων συγκράτησης, που ήταν μισό κατεστραμμένα και αποτελούσαν κίνδυνο για τα παιδιά και τοποθέτηση αντιολισθητικών ταινιών.

Βάψαμε την αίθουσα υπολογιστών και τις τουαλέτες, επισκευάσαμε τα υδραυλικά του σχολείου λόγω διαρροών.

Καλύψαμε τα έξοδα για την κατασκευή μεταλλικής πόρτας στο Αμφιθέατρο, δίπλα στη σκηνή.

Καθαρίσαμε, κλαδέψαμε και τοποθετήθηκε αυτόματο πότισμα (γονέας) στο μπροστινό κήπο του σχολείου.

Οικονομική στήριξη προς την Διεύθυνση για τις ανάγκες των σχολείων μας.

Επίσης ενισχύσαμε οικονομικά το σχολείο την διοργάνωση της ημερίδας Καβάφη.

Βοηθήσαμε οικονομικά (κατά το ήμισυ) στην έκδοση βιβλίου της Β1 (2012) με εργασίες των Μαθητών.

Χορηγούμε όλες τις παραστάσεις του σχολείου στο κλείσιμο της Χρονιάς, προσφέρουμε τα γλυκά των Χριστουγέννων στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές (που γίνονται από την Β’ Τάξη), τις Βασιλόπιττες των τάξεων όπως και στο καθιερωμένο Πάρτι των ΣΤ’ τάξεων ( DJ και πίτσες).

Αγορά και Δωρεά στο σχολείο επιτοίχιου σκακιού, και επιδαπέδιου σκακιού, για χρήση από όλες τις τάξεις στα διαλλείματα.

Διαμόρφωση περιβάλλοντος εσωτερικής αυλής – Γκράφιτι και αποτύπωση παιχνιδιών στο δάπεδο της.

Αγορά εξοπλισμού γυμναστικής των σχολείων μας, επίσης εξοπλίσαμε με προτζέκτορα την αίθουσα πληροφορικής,

Κινητοποίηση και εύρεση χορηγιών για δραστηριότητες του σχολείου (έκδοση περιοδικού/εφημερίδας Ραλλειούπολη, μουσικά όργανα, οπτικοακουστικό υλικό) και του συλλόγου (εκδηλώσεις συλλόγου) – ΟΠΑΠ, ΟΣΦΠ, Σχολές οδηγών Μουζάκης, Φροντιστήριο Κατεύθυνση, Φροντιστήρια Χασιακής, igourmet, ΖΩ στον Πειραιά, Web–builders.

Παράλληλα εμπλουτίσαμε τις δραστηριότητες του Συλλόγου και αυτό το κάναμε για δύο λόγους:

-Για να έχουν τα παιδιά μας τη δυνατότητα λήψης γνώσεων και μαθημάτων με πολύ οικονομικό τρόπο. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους δασκάλους – γονείς αλλά και τους υπολοίπους δασκάλους των δραστηριοτήτων αυτών που με μεράκι και με διάθεση προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες στα παιδιά μας. Μάλιστα στο Καράτε οι διακρίσεις είναι μεγάλες με δεκάδες μετάλλια σε επίσημα Τουρνουά Χρυσά – Ασημένια – Χάλκινα. Για το λόγο αυτό επανδρώσαμε το καράτε με σάκο προπόνησης επίσης κάθε χρόνο διοργανώνουμε στο τέλος της χρονιάς εσωτερικό πρωτάθλημα SHOTOKAN –ΚΑΡΑΤΕ.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το σχολείο τους, αφού το ζουν και εκτός των υποχρεώσεων των μαθημάτων.

Αλλά και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε – εκδρομή (κρουαζιέρα Ύδρα – Πόρο – Αίγινα) με συμμετοχή πλέον 300 ατόμων, χωρίς οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, για να είναι προσιτή η τιμή – Χριστουγεννιάτικο Παζάρι με δράσεις για τα παιδιά – Πασχαλινό Παζάρι – Αποκριάτικος χορός (με μεγάλη ανταπόκριση από την κοινότητα του σχολείου).

Θα ήθελα να επισημάνω ότι κάθε χρόνο το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι έχει ένα στόχο. Ο φετινός στόχος ήταν η αγορά άσπρων Πινάκων για όλες τις τάξεις και τον καταφέραμε!!!

Δύο φορές το χρόνο συνδιοργανώνουμε με τον σύλλογο διδασκόντων Μέρας Αλληλεγγύης – συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία μοιράζονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε ειδικά σχολεία – στο 3ο. Δημοτικό σχολείο Πειραιά και όπου αλλού χρειαστεί.

Ετήσια φωτογράφηση των παιδιών – Την ετήσια ασφάλιση των παιδιών για ατύχημα τις ώρες του σχολείου.

Στην αρχή της χρονιάς διοργανώνουμε συνάντηση με τους γονείς της πρώτης δημοτικού για να τους καλωσορίσουμε στο σχολείο μας. Την χρονιά αυτή μας είχαμε καλεσμένη μια παιδοψυχολόγο να μας μιλήσει για την μετάβαση των παιδιών από το νήπιο στη 1η δημοτικού.

Σχετικά με το λεπτό θέμα της Καθαριότητας που όλους μας ενδιαφέρει θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πληρώνουμε την κυρία που καθαρίζει το σχολείο έξτρα γιατί το ωράριο της είναι μέχρι τις 12.30 και το κτήριο στο οποίο είναι υπεύθυνη δεν καθαρίζεται από τις 12.30 και μετά. Καταβάλουμε προσπάθειες για να είναι το σχολείο όσο το δυνατό πιο καθαρό. Τόσο εμείς όσο και η Διεύθυνση του σχολείου έχουμε ζητήσει από τον δήμο και 3η κυρία για την καθαριότητα, αίτημα που έχει απορριφθεί.

Δημιουργήσαμε νέα Ιστοσελίδα λόγω λήξης της δυνατότητας φιλοξενίας από την προηγούμενη.

Αγαπητοί γονείς,

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και άλλα τόσα πράγματα που μπορεί και πρέπει να γίνουν .

Όμως Θέλουμε να γνωρίζεται ότι στο διάστημα που πέρασε προσφέραμε ότι περισσότερο μπορούσαμε και ελπίζουμε η συνέχεια για τον Σύλλογο μας να είναι ακόμη καλύτερη και η συμμετοχή όλων μας ακόμη μεγαλύτερη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΡΑΛΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΥΠΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΏΝ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ