• 2103002216
  • sgkdralleios@gmail.com
  • Αλεξάνδρου 3 και Τζαβέλλα, Πειραιάς
Αρχείο
ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 12/2014 ΕΩΣ 06/2016

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 12/2014 ΕΩΣ 06/2016

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
12/2014 ΕΩΣ 06/2016

Αγαπητοί γονείς,

Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, τον Δεκέμβριο του 2014 εκ νέου, βάλαμε νέους στόχους για την ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου μας, την καθαριότητα, αλλά και των παροχών του προς στα παιδιά μας, ‘Ήταν ομόφωνη η άποψη των μελών του Δ.Σ. ότι θέλουμε ένα σχολείο ανοικτό, αλλά και πρωτοπόρο.
Από τις πρώτες αποφάσεις που υλοποιήθηκαν ήταν:
• H αγορά από τον Σύλλογο τεσσάρων λευκών πινάκων που τοποθετήθηκαν στις μεγάλες τάξεις (Ε & ΣΤ), ενώ οι υπόλοιπες τάξεις επανδρώθηκαν με λευκούς πίνακες από την Κατασκευαστική Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) κατόπιν προσωπικών επαφών της Προέδρου του Συλλόγου, καθώς επίσης και με υλικοτεχνική υποδομή, όπως θρανία καρέκλες, καρέκλες αμφιθεάτρου, γραφεία, φωτοτυπικό και πολλά άλλα. 
• Η αγορά μηχανημάτων προβολής (projector): αρχικά αγοράστηκαν δύο μηχανήματα προβολής τα οποία τοποθετήθηκαν στο ΣΤ1 και στο Ε- ΣΤ. Κατόπιν αγοράστηκαν άλλα τρία τα οποία τοποθετήθηκαν σε τάξεις όπου υπήρχε ανάγκη. Παράλληλα αγοράστηκαν και προσφέρθηκαν μαρκαδόροι για τους λευκοπίνακες σε όλες τις τάξεις.
• Το κόστος της εγκατάστασης των μηχανημάτων προβολής (projector), οκτώ τάξεων.
• Το κόστος βαψίματος της νέας αίθουσας υπολογιστών και της πίσω αυλής του σχολείου,
• Το κόστος των υλικών εγκατάστασης συναγερμού της αίθουσας υπολογιστών.

Από τις καθιερωμένες χορηγίες που πραγματοποίησε ο Σύλλογος ήταν:
• διάφορα κόστη σε όλες τις παραστάσεις του σχολείου στο κλείσιμο τις χρονιάς, ειδικότερα, στην καλοκαιρινή γιορτή της Α’ Δημοτικού προσφέραμε παγωτό για όλους τους παρευρισκόμενους, όπως και στο καθιερωμένο Πάρτι των ΣΤ’ Τάξεων (DJ και πίτσες),
• τα γλυκά των Χριστουγέννων στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές (που γίνονται από την Β’ Τάξη),
• τις Βασιλόπιτες σε όλες τις τάξεις και τα δωράκια των παιδιών,

• Επίσης βοηθήσαμε οικονομικά τον Όμιλο Χορωδίας και Σκηνογραφίας/ Σκηνοθεσίας για την Παράσταση «Όρνιθες-Αριστοφάνη», καθώς επίσης συμβάλλαμε με την αγορά υλικών και υφασμάτων στις γιορτές των Γ & Δ τάξεων του σχολείου για τις θεατρικές παραστάσεις «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» και «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ».

• Αγοράσαμε χώματα για την διαμόρφωση και συντήρηση του μπροστινού κήπου σε συνεργασία με τον Όμιλο Περιβάλλοντος.
• Προχωρήσαμε στην αγορά φωτισμού της σκηνής 12 προβολέων LED και μία κονσόλα φωτισμού για την ανανέωση του αμφιθεάτρου.
• Επίσης προχωρήσαμε στην αγορά και δωρεά προς στο σχολείο Μπασκέτας, μπάλες του Μπάσκετ, Σάκο προπόνησης Καράτε και εξοπλισμό για το μάθημα γυμναστικής.
• Κινητοποιήσαμε τα μέλη του Συλλόγου για παροχή χορηγιών για διάφορες άλλες δραστηριότητες του σχολείου (εκδηλώσεις του σχολείου, έκδοση περιοδικού/εφημερίδας Ραλλειούπολη), και του συλλόγου (εκδηλώσεις του Συλλόγου) – Unilever, ΟΣΦΠ, Σχολή Οδηγών Μουζάκης, Φροντιστήριο Χασιακής, Φροντιστήριο Κατεύθυνση, Υλικά οικοδομών Τσακίρογλου, Igourmet, Ν. Ασμανή-Οδοντίατρος, Ζω στο Πειραιά.

Λοιπές δράσεις του Συλλόγου για την εν λόγω περίοδο αφορούσαν:
• Διοργάνωση ομιλίας με θέμα “ H Ευτυχία μέσα από τα μάτια των παιδιών μας» σε συνεργασία με Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά ΚΕΦΠ και επίσης συνδιοργανώσαμε με το Σύλλογο Διδασκόντων ομιλίες με ψυχολόγους με θέματα που αφορούν το Bulling και τον εθισμό στο Διαδίκτυο. 
• Στην αρχή της χρονιάς διοργανώνουμε συνάντηση με τους γονείς της Α’ Δημοτικού για να τους καλωσορίσουμε στο σχολείο μας. Τα δύο τελευταία χρόνια στις συναντήσεις μας καλούμε παιδοψυχολόγο να μας μιλήσει για την μετάβαση των παιδιών από το νήπιο στη Α’ Δημοτικού.
• Την φετινή χρονιά παρακολουθήσαμε δυο θεατρικές παραστάσεις μία παιδική «Ο Πήτερ Παν στο Μουσείο της Ακρόπολης» και μία ενηλίκων «Οι Δέκα μικροί Νέγροι- Αγκάθα Κρίστι» με ειδική τιμή που εξασφάλισε ο Σύλλογος.
• Παρέχουμε δραστηριότητες για τα παιδιά του σχολείου κάθε Σάββατο, όπως Καράτε Shotokan και Χοροθέατρο. Συνεργαστήκαμε με το ίδρυμα Νιάρχου και είχαμε την χαρά να δημιουργήσουμε δωρεάν μαθήματα σκάκι για τα παιδιά των μικρών τάξεων και αυτή την στιγμή είμαστε σε επαφή με την ομάδα Βόλεϊ του Εθνικού για δωρεάν εκμάθηση στο σχολείο μας την επόμενη σχολική χρονιά.
Και αυτό το κάνουμε για να έχουν τα παιδιά μας τη δυνατότητα λήψης γνώσεων και μαθημάτων με πολύ οικονομικό τρόπο. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους δασκάλους των δραστηριοτήτων αυτών που με μεράκι και με διάθεση προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες στα παιδιά μας. Μέσα από αυτή την διαδικασία πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα αγαπήσουν το σχολείο τους, αφού το ζουν και εκτός των υποχρεώσεων των μαθημάτων.
• Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Παζαριού (με μεγάλη επιτυχία) με δράσεις για τα παιδιά. Ο σύλλογος διδασκόντων τα δύο τελευταία χρόνια αγκάλιασε θερμά την πρωτοβουλία μας και χάρη στην υπέρμετρη συμμετοχή σας κατάφερε να πραγματοποιήσει την αγορά 2 μηχανημάτων προβολής (projector).
• Πασχαλινό Παζάρι.
• Ετήσια καλοκαιρινή εκδρομή (τα δυο αυτά χρόνια ήταν: στην Κατασκήνωση Sports Village Athitaki/και μπάνιο στον Ωρωπό και στην Ερέτρια στο Grand Blue Resort) χωρίς οικονομικό όφελος ώστε να είναι προσιτή η τιμή.
• Αποκριάτικο χορό στο Elaion Loft (με μεγάλη ανταπόκριση από την κοινότητα του σχολείου συμμετοχή ατόμων άνω των 400 ατόμων) με πολλές παράλληλες δραστηριότητες για τα παιδιά (face painting, χορός, ζούμπα, μπαλονοκατασκευές κ.α.).
• Διαθέσαμε δωρεάν εισιτήρια για την εκδήλωση (γιορτή)/ποδοσφαιρικό παιχνίδι του Ολυμπιακού.
• Δυο φορές το χρόνο συνδιοργανώσαμε με τον σύλλογο διδασκόντων Μέρα Αλληλεγγύης – συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία μοιράζονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
• Και αυτή την χρονιά πραγματοποιήθηκε η ετήσια φωτογράφηση των παιδιών επίσης καθιερώσαμε το λεύκωμα για τους αποφοίτους της Έκτης δημοτικού και την βιντεοσκόπηση που δίνεται στα παιδιά μαζί με το λεύκωμα στην αποφοίτηση τους (κατόπιν έγκρισης των γονέων).
• Συνεχίζουμε την ετήσια ασφάλεια ατυχήματος των παιδιών τις ώρες του σχολείου. 
• Επίσης συνεχίζουμε την φύλαξη των παιδιών πριν τη λειτουργία του σχολείου (07.00 έως 8.00 το πρωί και από τις 14.00 έως τις 16.30) σε χαμηλή τιμή για την εξυπηρέτηση των γονέων.
• Συναντήσαμε τον Αντιδήμαρχο Παιδείας με τον Διευθυντή του σχολείου μας και του καταθέσαμε τα προβλήματα του σχολείου μας, δηλαδή κτιριακό, καθαριότητα και βάψιμο του σχολείου το οποίο έχει να βαφτεί 20 χρόνια από δημόσιο φορέα. Επίσης ζητήσαμε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμο η οποία είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.
• Υλοποιήσαμε την ομόφωνη απόφαση μας να τυπώσουμε μπλουζάκια σε δύο χρώματα και ζακέτες σε δύο χρώματα με το λογότυπο του σχολείου μας προς διάθεση στα παιδιά του σχολείου σε χαμηλή τιμή. Η κίνηση αυτή είχε μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά και τους γονείς του σχολείου. 
• Μέλος του Δ.Σ. εισηγήθηκε την δυνατότητα καθολικής επισκευής του σχολείου με χρηματοδότηση μέσω προγράμματος επισκευής σχολείων Ιδιωτικής μεγάλης εταιρείας. Η οποία εισήγηση ψηφίστηκε ομόφωνα και κατατέθηκε στους αρμοδίους φορείς, Δήμο Πειραιά και Ιδ. Εταιρεία. Είμαστε σε αναμονή της απάντησής τους.
• Μία ακόμα σημαντική ενέργεια ήταν η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για την σύνδεση του Ζαννείου Πειραματικού Γυμνασίου με το σχολείο μας ώστε να συνδεθούν τα δύο σχολεία και να δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να εγγράφονται στο γυμνάσιο χωρίς κλήρωση. Ελπίζουμε μέσα στη επόμενη χρονιά να υλοποιηθεί.
• Σημαντική ενέργεια του Δ.Σ. με ομόφωνη απόφαση ήταν η οργάνωση:
1/. Tου ταμείου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όπως: 
– ύπαρξη νόμιμων παραστατικών για όλες τις ενέργειες του Συλλόγου, 
– Τρεις προσφορές (το λιγότερο) για κάθε δράση-προμηθευτή του Συλλόγου.
– Λογιστική παρακολούθηση από εξωτερικό λογιστή.
– Διαδικασία μισθοδοσίας για την Γρ. Συλλόγου
– Συμβάσεις με δασκάλους των Σαββατιάτικων δραστηριοτήτων του συλλόγου.
– Τραπεζικός Λογαριασμός, πληρωμές εξόδων αποκλειστικά ηλεκτρονικά με διπλό σύστημα έγκρισης πληρωμής μεταξύ του Ταμία και Προέδρου
– Ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω τραπέζης
– Ενημέρωση φορολογικών, ασφαλιστικών φορέων για την νόμιμη εκπροσώπηση του Δ.Σ.
2/. και της Γραμματείας του συλλόγου: 
– Δημιουργία ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου
– Πιστή τήρηση των πρακτικών με δημόσια προβολή στον πίνακα ανακοινώσεων και στο Site του συλλόγου
– Και το άνοιγμα των συνελεύσεων του Δ.Σ. στα μέλη του σε καθορισμένη ημέρα και ώρα.

• Σχετικά με το λεπτό θέμα της Καθαριότητας που όλους μας ενδιαφέρει θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος πληρώνει την κυρία που καθαρίζει το σχολείο εξτρά γιατί το ωράριο της είναι μέχρι τις 12.30 και το κτήριο για το οποίο είναι υπεύθυνη δεν καθαρίζεται από τις 12.30 και μετά.
Καταβάλουμε προσπάθειες για να είναι το σχολείο όσο το δυνατό πιο καθαρό. Τόσο εμείς όσο και η Διεύθυνση του σχολείου έχουμε ζητήσει από τον Δήμο και 3η κυρία για την καθαριότητα, αίτημα που έχει απορριφθεί.

Είναι βέβαιο ότι οι ανάγκες του σχολείου είναι μεγάλες και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί και πρέπει να γίνουν. 
Όμως θέλουμε να γνωρίζετε ότι στο διάστημα που πέρασε προσφέραμε ότι περισσότερο μπορούσαμε και ελπίζουμε η συνέχεια για τον Σύλλογο μας να είναι ακόμη καλύτερη γι’ αυτό χρειαζόμαστε την υποστήριξη και την συμμετοχή σας. Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά.!!!!!
Περισσότεροι από 100 γονείς συμμετείχαν στις δράσεις του Συλλόγου με διάφορους τρόπους, τη χρονιά που πέρασε και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

Με τιμή,

ΤΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
ΤΩΝ ΡΑΛΛΕΙΩΝ Π.Δ.Σ