• 2103002216
  • sgkdralleios@gmail.com
  • Αλεξάνδρου 3 και Τζαβέλλα, Πειραιάς
Αρχείο
Ομιλία στα πλαίσια του αποκριάτικου χορού στο Red Cafe (03/03/2013)

Ομιλία στα πλαίσια του αποκριάτικου χορού στο Red Cafe (03/03/2013)

Να καλωσορίσουμε στη φετινή μας αποκριάτικη εκδήλωση τα παιδιά μας πρωτίστως, τα μέλη του Συλλόγου μας, δηλ. τους γονείς και τους κηδεμόνες, όπως επίσης και τους δασκάλους μας και βέβαια τον Διευθυντή των Σχολείων μας.

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Χαρά Παπαχρηστοπούλου, θα σας πει δυο λόγια για τις δράσεις του Συλλόγου.

Αφού σας καλωσορίσω κι εγώ, θέλω να ευχαριστήσουμε εκ μέρους του Συλλόγου τον Ολυμπιακό και ιδιαιτέρως τον κο. Γιάννη Καρελιώτη και τον. κο. Ηλία Σβετζούρη, που μας διέθεσαν την αίθουσα και το κέτερινγκ σε λογική τιμή και έτσι μπορέσαμε να σας προσφέρουμε τις προσκλήσεις σε χαμηλή, πιστεύουμε, τιμή.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με επιστολές , στο λίγο διάστημα ύπαρξης αυτού του ΔΣ, έγιναν αρκετές ενέργειες και προσπάθειες όπως:

· Σχεδόν αμέσως μετά το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς συναντηθήκαμε στις 8 Ιαν 2013 με το Δήμαχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο για το θέμα του αμφιθεάτρου, της επισκευής της οροφής της εισόδου του σχολείου μας, καθώς και το φλέγον θέμα των διαρρήξεων, που τόσο μας απασχόλησε τα τελευταία χρόνια. Είχαμε την άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου και στο σημείο αυτό θα πρέπει να τον ευχαριστήσουμε δημόσια, αφού μέσα σε δύο ημέρες το θέμα του αμφιθεάτρου όπως και το θέμα της εισόδου λύθηκε με την παρέμβαση του Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά. Επίσης τοποθετήθηκαν επιπρόσθετα κιγκλιδώματα, για για την προστασία των παιδιών μας από τυχόν ατυχήματα.

· Ακόμη έγιναν ενέργειες για τοποθέτηση συναγερμού σε κρίσιμους χώρους του σχολείου. Σε πρώτη φάση μάλιστα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κονδύλι ύψους 2500 ευρώ για την αγορά συστήματος ασφάλειας το οποίο και παρακολουθούμε στενά για την ολοκλήρωσή του.

· Παράλληλα και πάλι με τη συνδρομή του Δήμου και συγκεκριμένα του Αντιδημάρχου κ. Γρηγόρη Καψοκόλη, έγιναν ενέργειες για τοποθέτηση πρασίνου στο κηπάριο του σχολείου μας για τον καλλωπισμό, αλλά και τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης στα παιδιά μας.

· Στη συνέχεια κάναμε προσπάθεια η οποία και είχε απόλυτη επιτυχία, να συγκεντρώσουμε τρόφιμα για τις οικογένειες του σχολείου, που τα είχαν ανάγκη και τα υπόλοιπα τα διαθέσαμε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά όπου πολλά παιδιά σιτίζονται με συσσίτια .

· Για τη διοργάνωση του Αποκριάτικου Χορού μας και φέτος και μετά από έρευνα επιλέξαμε το RED CAFÉ, γιατί είχε τον καλύτερο συνδυασμό μεταξύ ποιότητας και τιμής, ώστε να μειώσουμε το τελικό κόστος για γονείς και παιδιά αλλά και να περάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε με αυτά που μας προσφέρει.

· Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε όλη αυτή την προσπάθειά μας έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση της Δνσης και των δασκάλων του σχολείου μας. Μάλιστα ζητάμε και επιδιώκουμε τη συνεχή συνεργασία μαζί τους για την επίλυση όποιων μικροπροβλημάτων προκύπτουν .

Στα αμέσως επόμενα σχέδια του συλλόγου υπάρχουν:

  1. Η οργάνωση και πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, μετά από συνεννόηση με τον Δντή και με την ευγενή προσφορά σε συνεννόηση με τον Δντή, με την αρωγή του γονέα Κυρίου Μουζάκη και πούλμαν που το κόστος τους θα αναλάβει ο Σύλλογος, χωρίς οικον. επιβάρυνση για τα παιδιά.
  2. Η διοργάνωση θεατρικής παράστασης, χωρίς κόστος για τα παιδιά.
  3. Η πραγματοποίηση νέων δραστηριοτήτων μάθησης αλλά και ψυχαγωγίας από το Σάββατο 9/3/13.
  4. Ζωγραφική γκράφιτι στους τοίχους, από τη σχολή καλών τεχνών, ταυτόχρονα με ανεξίτηλη αποτύπωση παιχνιδιών στις επιφάνειες των αυλών, για να ομορφύνουμε τους χώρους παιχνιδιού των παιδιών μας.
  5. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την μέχρι τώρα εμπιστοσύνη και την συμμετοχή σας στις δραστηριότητες του συλλόγου μας. Προσβλέπουμε στην υποστήριξή σας και στη συνεργασία σας για την ευόδωση των προσπαθειών μας.

Ελπίζουμε να περάσετε καλά και τα παιδιά μας να διασκεδάσουν.

Τώρα, η έφορος του Συλλόγου μας κυρία Ρωξάνη Μπουρδάκου θα απευθύνει ευχαριστίες σε κάποια από τα μέλη μας, που με διάφορους τρόπους συνέδραμαν τον Σύλλογό μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω γονείς για την υποστήριξη και την προσφορά τους στον Σύλλογο, αναφέρονται με αλφαβητική σειρά:

ΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΥ – ΡΕΝΙΕΡΗ ΛΙΤΣΑ

ΚΑΜΙΝΑΡΗ ΕΛΕΝΗ

ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ – ΠΡΟΕΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗ – ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΣΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟ

ΚΑΤΣΙΚΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ

ΚΑΤΣΙΜΠΟΥΜΠΑ – ΣΚΟΤΗ ΒΑΣΩ

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΛΟΚΓΟΥΝΤ ΝΑΝΣΥ

ΜΑΝΤΩΝΑΝΑΚΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

ΜΙΧΕΛΗ ΣΠΥΡΟ

ΜΟΥΔΕΡΙΔΟΥ – ΣΤΑΘΟΓΑΜΒΡΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΜΟΥΖΑΚΗ ΒΑΣΙΛΗ

ΜΠΟΥΡΓΑΝΗ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΟΡΦΑΝΟΥ – ΔΕΛΑΣΟΥΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

ΠΙΤΣΙΚΑΛΗ – ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΛΓΑ

ΣΙΟΥΡΟΥΝΗ ΓΡΗΓΟΡΗ

ΤΟΤΟΛΟΥ – ΤΣΙΝΤΣΙΛΙΔΑ ΣΤΑΜΩ

ΦΥΤΡΟΥ ΚΑΛΛΙΡΟΗ

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ