• 2103002216
  • sgkdralleios@gmail.com
  • Αλεξάνδρου 3 και Τζαβέλλα, Πειραιάς
Αρχείο
Τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ e-m@ti-on

Τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ e-m@ti-on

Τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών
στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ e-m@ti-on Τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο e-m@ti-on. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους μαθητές να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στα Μαθηματικά με τη χρήση της Πληροφορικής και της Αγγλικής Γλώσσας, ενισχύοντας παράλληλα την έκφραση των συναισθημάτων τους. Στο έργο προβλέπεται η ανταλλαγή Καλών Πρακτικών σε όλα τα επίπεδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές από το C.E.I.P. Antonio, Collado Villalba, της Ισπανίας, το Ευρωπαϊκό Σχολείο Μονάχου, το Fole skola, της Σουηδίας, το Szkola Podstawowa nr 75 im. Marii Konopnickiej της Πολωνίας, το Agrupamento de Escolas Dr. Francisco Sanches της Πορτογαλίας ενώ την Ελλάδα εκπροσωπούν τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία.

Στα πλαίσια του προγράμματος τέσσερις μαθητές του σχολείου ο Ελευθέριος Βρεττός μαθητής του ΣΤ1, η Κατερίνα Δρακάκη μαθήτρια του ΣΤ1, ο Φίλιππος Μιχαηλίδης μαθητής του Ε- Στ και η Ελένη Μουζάκη μαθήτρια του ΣΤ2 ταξίδεψαν στο Μόναχο στις 3 με 9 Ιουνίου 2018 και επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Σχολείο του Μονάχου συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς κ. Ευαγγελία Πετράκη και κ. Γιάννη Κοτσώλη εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο πρόγραμμα Erasmus+ e-m@ti-on συμμετείχαν με τους μαθητές των άλλων χωρών στην παρουσίαση του προγράμματος. Οι δράσεις των 4 Ελλήνων μαθητών αλλά και το ήθος τους κατάφεραν να κερδίσουν τόσο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Ευρωπαϊκού Σχολείου όσο και τις αποστολές των άλλων χωρών.
Επίσκεψη της Ελληνικής αποστολής στο Ελληνικό Τμήμα
του Ευρωπαϊκού Σχολείου του Μονάχου
Ιδιαίτερη χαρά αποτέλεσε για το Ελληνικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Σχολείου Μονάχου η επίσκεψη των 4 Ελλήνων μαθητών των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού ήταν η πρώτη αποστολή μαθητών από την Ελλάδα που φιλοξενείται στο Ευρωπαϊκό Σχολείο στο Μόναχο. Το ελληνικό τμήμα του Ευρωπαϊκού σχολείου, αγκάλιασε με χαρά τα τέσσερα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τα οποία και τους πρόσφεραν ως δώρο Σελιδοδείκτες με χαρακτηριστικά Ελληνικά τοπία, μια ευγενική Χορηγία των Εκδόσεων Καρυδάκη. Οι εκδόσεις Καρυδάκη και η ιδιοκτήτρια κυρία Καρυδάκη με την ευαισθησία που την διακρίνει βρέθηκαν αμέσως στο πλευρό των μαθητών και προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση χορηγίας η οποία γέμισε με ενθουσιασμό τους μαθητές του Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Σχολείου του Μονάχου, αλλά και τις οικογένειές τους όταν είδαν τα παιδιά τους να επιστρέφουν στο σπίτι τους με ένα δώρο που θύμιζε Ελλάδα, τον σελιδοδείκτη των Εκδόσεων Καρυδάκη.