• 2103002216
  • sgkdralleios@gmail.com
  • Αλεξάνδρου 3 και Τζαβέλλα, Πειραιάς

Επιστολές του ΔΣ του συλλόγου μας στο τμήμα οδοποιίας του Δ. Πειραιά για την κατάσταση του πεζοδρομίου μπροστά στο σχολείο μας και στην εντεταλμένη παιδείας του Δ. Πειραιά για επιπλέον άτομο στην καθαριότητα και για φύλακα του σχολείου μας

Αξιότιμοι Κύριοι/ Κυρίες,

Εκπροσωπούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Ράλλειων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων και με το παρόν μήνυμά μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κακή κατάσταση των πεζοδρομίων γύρω από το χώρο το Σχολείου.
Τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία φιλοξενούν καθημερινώς περίπου 400 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων , όπως επίσης απασχολούν 50 δασκάλους και βοηθητικό προσωπικό.
Όπως γίνεται αντιληπτό και ιδιαίτερα λόγω της γειτνίασης επίσης των Ράλλειων με άλλα δύο σχολεία στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο (35ο Δημοτικό και 36ο Νηπιαγωγείο Πειραιώς), ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια αυξάνεται γεωμετρικά.
Παρακαλούμε την άμεση επέμβασή σας για την αντικατάσταση των πλακών του πεζοδρομίου και το ξερίζωμα κομμένων δέντρων και ριζών, καθώς τον τελευταίο καιρό, έχουν υπάρξει πολλά παράπονα για την κατάσταση των πεζοδρομίων γύρω από το Σχολείο μας και καθίσταται άμεση η ανάγκη των πλακών με καινούργιες, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα οποιουδήποτε πολίτη ή μαθητή. Επίσης, λόγω της επικείμενης επίσκεψης Γάλλων μαθητών και μαθητριών, στα πλαίσια εκπαιδευτικών δράσεων του Σχολείου, θεωρείται ορθή η αλλαγή των υπερηψωμένων πλακών του πεζοδρομίου και το ξερίζωμα των ριζών των δέντρων.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τις ανάγκες του σχολείου μας για την προσθήκη επιπλέον προσωπικού στους παρακάτω τομείς.

•           Καθαριότητα

•           Ασφάλεια

•           Σίτιση των μαθητών.

Τα σχολείο μας που αποτελείται από 380 μαθητές και είναι η μεγαλύτερη εκπαιδευτική μονάδα εντός του Δήμου μας  και λόγω της μεγάλης του έκτασης ( αποτελείται από δυο κτηριακά συγκροτήματα) χρίζει ανάγκης επιπλέον καθαριστών μιας και με την υπάρχουσα δύναμη αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα καθαριότητας τόσο στους εκπαιδευτικούς χώρους, στην αυλή όσο και στις τουαλέτες που έχουν παρατηρηθεί αρκετά προβλήματα με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονα παράπονα τόσο από τον ΣΓΚ όσο και από τους γονείς κατά μόνας.

Με την έναρξη των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών από την μεριά της Περιφέρειας Αττικής το πρόβλημα της ασφάλειας επιτάθηκε μιας και δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος στις εισόδους  στην προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών. Σαν ΣΓΚ κρίνουμε σκόπιμο να ζητήσουμε ένα φύλακα ώστε με την παρουσία του να διασφάλιζε την προστασία των παιδιών μας.

Το ολοήμερο σχολείο φιλοξενεί πάνω από 150 μαθητές ημερησίως.  Αυτό το γεγονός από μόνο του δημιουργεί αρκετά προβλήματα μιας και η τραπεζαρία αφενός είναι αρκετά μικρή  και αφετέρου δεν υπάρχει κάποιος να ζεσταίνει το φαγητό των παιδιών μιας και το χρηματικό πόσο που ζητάει το κυλικείο για ζέσταμα κρίνεται υπερβολικό για τις παρούσες οικονομικές συνθήκες. Συνεπώς η παρουσία ενός τραπεζοκόμου θα έλυνε το πρόβλημα της εξυπηρέτησης των μαθητών κατά τη διάρκεια του φαγητού και τα παιδιά θα μπορούν να φάνε  ζεστό φαγητό.

Ευελπιστούμε στην βοήθεια σας για την επίλυση τους.

Επιπλέον θα παρακαλούσαμε όπως κανονιστεί μια συνάντηση με τον ΣΓΚ ώστε να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα του σχολείου μας